Acesta este cel mai vechi hotel din lume, care este deschis neîntrerupt de 1.300 de ani! Dar și prețurile camerelor sunt pe măsură! Vă vine să credeți cum arată?

”Nishiyama Onsen Keiunkan” este un hotel japonez, deschis in 705 si tinut ”in viata” de peste 52 de generatii. In 2011 a fost recunoscut, oficial, de catre ”Cartea Recordurilor”.

Aparut cu 300 de ani inainte ca vikingii sa atinga coastele americane, pe vremea cand noi ne chinuiam cu cnezatele si voievodatele lui Glad, Gelu au Menumorut, hotelul s-a alimentat cu apa termala direct la la sursa, fiind ”parcat” la poalele Muntilor Akaishi. O camera ”pleaca” de la 500 de dolari.

Uite cum arată faimosul hotel:

Pe vremea cand noi ne chinuiam cu cnezatele si voievodatele lui Glad, Gelu si Menumorut, pe vremea cand vikingii nu atinsesera, inca, ale Lumii Noi coaste, ei, bine, pe vremea cand statul englez mai avea cam 300 de ani pana la fondare, pe la 705, un japonez, Fujiwara Mahito pre numele sau, a avut ideea de a deschide un…hotel.

Se facea ca era la poalale Muntilor Akaishi, intr-un cadru natural de exceptie, unde primavara parea sa nu plece niciodata, la un cioc de barza de Vulcanul Fuji. I-a zis ”Nishiyama Onsen” si, pentru ca era al doilea an al Dinastiei Keiun, i-a spus si ”Keiunkan”, deci ”Nishiyama Onsen Keiunkan”.

S-au apucat de treaba si, vreme de 52 de generatii, hotelul a apartinut unei singure familii, nefiind, niciodata, inchis. Izvoarele termale din zona si-au facut datoria, astfel ca intreg sistemul SPA a avut, non-stop, apa calda.

In 2011, celebra ”Carte a Recordurilor” a omologat locul, ca fiind ”cel mai vechi hotel din lume ce functioneaza fara incetare” (n.r. – ca o curiozitate, al doilea hotel de acest gen se afla tot in Japonia – ”Hoshi Ryokan” -, care s-a deschis in 718 si care e la sase ore distanta de ”Nishiyama Onsen Keiunkan”).

Actualmente, locul dispune de 37 de camere (preturile pornind de la 500 de dolari), iar ultima renovarea a avut loc in 1997.

Ca o comparatie, in cartea sa, ”Romania”, francezul Jean A. Vaillant aprecia ca la 1844 in Bucuresti se aflau 20 de hanuri si 20 de hoteluri.

Sursa

Citeste si : „Preotul din sat m-a învățat să fac trei lucruri în fiecare zi, când plec de acasă” – Aceste sfaturi chiar ne pot schimba viața

Un bunic evlavios și ajuns la o vârstă foarte înaintată, era înconjurat de mulți nepoți și strănepoți căci avea o familie mare. Bătrânul povestea nepoților multe întâmplări cu tâlc din viața sa. Nepoții erau foarte entuziasmați de toate întâmplările prin trecuse bunicul lor. La un moment dat, unul dintre nepoți care era mai mare l-a întrebat:

– Cum ai reușit, bunicule, să treci prin războaie, prin atâtea necazuri și lipsuri, și cum ți-ai păstrat, întodeauna, această stăpânire de sine și acest echilibru cu care ne uimești și acum?

– Ei bine dragii mei! răspunse el. Să știți că, eu, întotdeauna am fost atent cu ochii mei, că tot răul din lume pătrunde în inima omului prin simțuri și mai ales prin văz. Când eram și eu mic ca voi, preotul din sat m-a învățat să fac trei lucruri în fiecare zi, când plec de acasă:

– întâi, îmi ridic privirea spre cer ca să-mi aduc aminte că acolo sus, este Tatăl meu care mă veghează, El este cel mai important în viața mea și spre el mi se îndreaptă toată silința și putința;

– al doilea, îmi plec ochii la pământ și privesc la cât de puțin loc am nevoie pentru a-mi găsi și eu acolo mormântul;

– și în al treilea rând, privesc de jur împrejur la mulțimea de oameni care au de pătimit mai rău decât mine, la toți aceia care sunt bolnavi: ciungi, ologi, orbi, surzi, muți, nevoiași sau lipsiți de adăpost.

În felul acesta am trecut, în viață, prin toate suferințele, le-am îndurat fără cârtire, și am trăit mulțumit și în pace cu lumea întreagă și cu Bunul Dumnezeu.

Sursa

Citeste si : Ai o singură orhidee, dar ți-ar plăcea ca aceste flori să-ți umple casa? Folosește acest ingredient banal din bucătărie, iar într-o lună te vei bucura de o înflorire extrem de bogată!

Daca iti plac orhideele, insa renunti la ele pentru ca nu stii cum si le ingrijesti sau crezi ca nu ai suficiente resurse financiare pentru a-ti decora interiorul cu aceste flori, venim sa-ti descoperim o metoda perfecta de a trasforma o singura orhidee in o suta de bucati.

Visezi ca pe pervazul tau sa vezi o adevarta galerie de flori? Pentru a obtine aceasta minunatie nu ai nevoie de o suma enorma de bani pentru a cumpara zeci de tipuri de flori!

Stim cu totii ca usturoiul este un puternic remediu pentru organism, dar poate nu stiti cat este de util pentru orhidee.

Usturoiul stimulează în mod activ înflorirea orhideei. Este suficient să pregătiți un amestec special de usturoi, acid succinic și apă, astfel încât planta sa infloreasca in mod regulat si sa va ofere flori superbe.

Ai nevoie de:

-un litru de apă

-trei căței de usturoi

-un vas din sticlă

-o pastilă de acid succinic.

Cum pregătești soluția:

1. Dizolvă pastila de acid succinic în apă fierbinte.

2. Mărunțește usturoiul cu un cuțit și adaugă-l în soluția pregătită, deja rece.

3. Toarnă lichidul într-un borcan și lasă să stea 24 de ore.

4. Strecoară soluția obținută și udă cu ea orhideea prin metoda scufundării ghivechiului. Procedeul se foloseste o data pe luna. Rezultatele vor aparea curand.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.