Lege ȘOC pentru români. Ce se va întâmpla cu persoanele decedate. Statul a decis!

Românii primesc o veste neașteptată de la stat. Noua lege funerară le permite românilor să facă inmormântări fără preoți, însă asta nu e tot.

Lege care reglementează ce se va întâmpla cu persoanele decedate
Conform noilor reglementări, românii nu vor mai avea voie să facă priveghiul în casă. O tradiție veche de sute de ani a fost reglementată prin lege. Până acum, în foarte multe sate de la noi, mortul era ținut în casă, iar cei apropiați îl vizitau pentru ultima oară cu buchete de flori, coroane și lumânări. Lucrurile se schimbă, iar acest obicei va deveni istorie.

Românii vor putea opta de acum înainte pentru înmormântarea civilă sau laică. Iată ce se arată în articolul 16 al Legii 02/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare din Romania: ,,Inmormantarea poate fi religioasa sau laica, precedata sau nu de incinerare. Locul si modalitatea inmormantarii vor fi conforme vointei exprimate in timpul vietii de persoana decedata, fara nici o modificare a ultimei vointe a acesteia”.

Un alt lucru prevăzut de noile reglementări este legat de aspectul mormintelor. Dacă un loc de veci este lăsat în paragină și necurățat timp de doi ani de zile, administrația locală are dreptul să confiște locul, după caz, noteaz dreptul-omului.org.

Mai mult, familiile celor decedați, conform deciziilor luate de Uniunea Europeană, vor putea depune trupul neînsuflețit după doar o oră de la momentul decesului.

Sursa

Citeste si : Ea este românca de la Hollywood, nepoata unui actor celebru de la noi. Vorbește fluent cinci limbi străine

Elsa Pataky este una dintre cele mai frumoase și mai de succes românce și fotomodele de la Hollywood, dar puțină lume știe că aceasta este nepoata actorului Mircea Medianu, un cunoscut actor și profesor de teatru.

Frumoasa blondă s-a născut în Madrid, fiind fiica unui biochimist spaniol, José Francisco Lafuente, și Cristina Pataky Medianu, de origine româno-maghiară, de profesie editor. Elsa a studiat jurnalismul la Universitatea din San Pablo și a făcut și școala de actorie.

Vorbește fluent cinci limbi străine: spaniolă, română, engleză, franceză și italiană. Ea se caracterizează în autobiografia ce apare pe site-ul ei oficial, „sângele meu e ca un cockteil: o măsura spaniolă, una română, ceva unguresc și… asta sunt eu!”.

Actorul Mircea Medianu i-a influențat copilăria

Superba actriță nu se sfiește niciodată să vorbească despre originea ei. Ea recunoaște că nu stie multe lucruri despre țara natală a mamei sale, deși vorbește limba română foarte bine.

Mai mult, ea susține că bunicul ei, Mircea Medianu, un cunoscut actor și profesor de teatru în România, i-a influențat cel mai mult copilăria, alături de bunica Roza.

Blondă, cu ochi albastri, 1,70 m înălțime si de invidiat, Elsa arată incredibil la 41 de ani, după ce a adus pe lume trei copii. Aceasta a mărturisit într-un interviu în revista Elle că acum se simte cel mai bine în pielea ei și arată mai bine ca în tinerețe.

Și asta, pentru că face foarte mult sport și acum are mai puțină grăsime pe ea decât la 20 de ani, nu e de mirare că la un moment dat, a fost votată cea mai dorită femeie din Spania. Actrița are o mare pasiune pentru sport, face patinaj, călărie, parașutism și practică orice sport pe apă.

Este actriță și fotomodel de succes

Elsa și-a făcut debutul pe micile ecrane după ce a primit un rol în serialul „Al salir de clase”. Acesta a fost lansat în 1994, iar în urma succesului pe care l-a avut filmul, actrița a fost nevoită să renunțe la studii, ea începând să primească numeroase oferte de a juca în filme.

Primul lungmetraj în care a apărut s-a numit „El arte de morir”. În plus, multe dintre ofertele de film primite au fost coproducții englezești sau franceze și de aici a avut șansa să joace și în engleză și în franceză.

După o serie de roluri în seriale TV, Pataky a apărut în peste zece filme spaniole, iar în 2004 a jucat în „Iznogoud, marele vizir/ Iznogoud”, care a avut un mare succes de public. A mai jucat în filmul „Avionul cu şerpi/ Snakes on a Plane” (2006), de David Ellis, alături de Samuel L.

Jackson, dar şi în „Ninette”, de José Luis Garci, în seria TV mexicană „Mujeres Asesinas”, „Give ‘Em Hell, Malone” şi „Cod galben de crimă/ Giallo”, de Dario Argento.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.