Mare atenție! Este cea mai mare greșeală pe care toți românii o fac și nu își dau seama când cumpără salată și ceapă verde! Este mai important decât crezi!

Salata verde, spanacul, ridichile de lună şi alte verdeţuri de primăvară sunt sănătoase, însă trebuie să ştii foarte bine cum au fost cultivate. Crescute în soluri poluate, astfel de legume atrag nitraţi.

Cercetările arată că mai ales vegetalele cultivate în sere şi solarii acumulează cantităţi foarte mari de nitraţi.

Speciile care au un conţinut ridicat de nitraţi sunt reprezentate în general de legume cu frunze la care acumularea se realizează în frunze, ciclul de vegetaţie până la data recoltării fiind scurt (salată, spanac, rucola).

Tot în această categorie se încadrează şi câteva specii de rădăcinoase, la care acumularea se face cu precădere în rădăcini (sfeclă roşie, ridichi).

În plus, odată recoltate, salata, spanacul dar şi alte legume cu frunze ar trebui consumate cât mai repede, dacă nu, măcar păstraţi-le la lumina, nu la întuneric.

„Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură.

Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor.

Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)”, susţine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Sursa

Citeste si : Nunta anului în presa românească – doi cunoscuți jurnaliști se căsătoresc!

Se anunță a fi nuntă anului în mass-media. Dupa ani buni impreuna, jurnalistii Ionela Nastase si Vlad Petreanu au decis sa-si oficializeze relatia. Cei doi au anuntat asta intr-un mod cu totul si cu totul original: Ionela a postat pe pagina ei de socializare o fotografie in care poarta un tricou cu mesajul DA! Este raspunsul la mesajul de pe tricoul lui: “Vrei sa fii sotia mea?”. Ziaristii, cunoscuti de la televiziunile la care au lucrat (Antena 1, Antena 3, Tele7 ABC, Romania tv, Realitatea tv), dar si din mediul online, au impartit fericirea momentului cu fanii de pe facebook.

Cununia civila va fi oficiata, cel mai probabil, de primarul general Gabriela Firea, fosta colega de prezentare a lui Vlad Petreanu.

Nasii vor fi Sonia si Adi Hadean. Nu stim daca binecunoscutul master chef, care a facut parte din echipa Pro tv, va gati bucate alese la nunta, dar sigur va deveni parinte spiritual pentru Ionela Nastase si Vlad Petreanu.

Cu siguranta la nunta vor fi prezente si alte vedete, printre ele Simona Gherghe, Catalin Striblea, Dan Capatos, George Zafiu si altii, acestia fiind prieteni apropiati ai cuplului.

Sursa

Citeste si : Nu o mai călca în picioare! Este cel mai bun medicament natural de pe planetă

Foarte mulţi oameni înlătură această plantă din culturile lor fără să ştie măcar că este una dintre cele mai benefice plante pentru sănătatea de pe planetă. Este vorba de pătlagină, o plantă cu aproximativ 200 de variaţiuni, dar toate cu aceleaşi proprietăţi medicinale. Cele mai populare sunt Lance şi Broadleaf. Pătlagina creşte în general în solurile sărace, pietroase, chiar şi pe şosele, de multe ori alături de păpădie. Pătlagina se mai găseşte şi în şantierele de construcţii, o dovadă a faptului că natură se regenerează.

Comercianţii vând de la brăţări cu ulei de lămâiţă până la plasturi, spray-uri şi creme. Toate au la bază mirosuri ce nu sunt pe placul căpuşelor.

Ultima invenţie în materie de protecţie este brăţara anti-căpuşe. Brăţara este îmbibată cu ulei de lămâie, care datorită căldurii corporale creează încontinuu un miros parfumat împotriva capuşelor şi a ţânţarilor.

Specialiştii susţin că brăţara ţine la distanţă căpuşele datorită unei substanţe pe care căldura corpului o „activează”. De regulă, aceste brăţări au timp de eficienţă

La noi în ţară, această plantă are mai multe denumiri, care de care mai ciudate: limba-boului, mama-ploii, patlanjel sau iarbă-mare. Perioada de înflorire a plantei este luna mai, iar ultimele răsaduri apar la începutul toamnei, în septembrie. De la pătlagină se foloseşte cel mai mult rădăcina, însă în unele cazuri şi tulpină este utilizată. Pe lângă o mulţime de vitamine, precum vitamina A, C sau K, planta mai are în componenţa şi acid salicilic, ulei volatil, proteine, substanţe minerale, substanţe antibiotice şi acizi graşi.

Toate aceste componente o fac foarte utilă în scopuri terapeutice şi, în concluzie, în tratarea multor boli sau afecţiuni. Una dintre proprietăţile patlaginei este vindecarea muşcăturilor de ţânţari. Planta are proprietăţi astringente puternice şi absoarbe toxinele din organism. Ceea ce trebuie să faceţi este să striviţi pătlagină şi să o puneţi apoi pe zonele cu pricina. Puteţi pune pătlagină pe înţepături de albine, muşcături de insecte, acnee, tăieturi sau erupţii cutanate. Apoi bandajaţi pentru 4 -12 ore, asigurându-vă ca pătlagina este bine aşezată pe zona afectată.

O altă modalitate de a de beneficia de proprietăţile uimitoare ale patlaginei este aceea de a va prepară un balsam pe care să îl aplicaţi pe piele. Este foarte bun şi pentru tratarea hemoroizilor, conform andreilaslau.ro.

Pătlagina are efecte uimitoare şi asupra sistemului digestiv, mai ales pentru un sistem digestiv care a fost distrus de uzul antibioticelor, anti-inflamatoarelor sau calmantelor de orice fel, un sistem afectat de intoxicaţii alimentare sau boală Celiac etc. Pentru tratarea problemelor digestive puteţi folosi atât frunzele cât şi seminţele de pătlagină. Din frunze puteţi face ceai, le puteţi pune în supă sau le puteţi usca şi folosi pentru asezonarea mâncărurilor. În ceea ce priveşte seminţele, acestea se pot pisa sau înmuia în apă. Consumul de seminţe înmuiate este foarte benefic întrucât stimulează pierderea în greutate şi îmbunătăţeşte tranzitul.

De asemenea, pătlagina are un rol foarte important în tratarea tusei şi a răcelii, ea acţionând ca un antibiotic foarte puternic. Folosită încă de pe timpul strămoşilor noştri, dacii, această plantă şi-a dezvoltat treptat aria de utilizare, în prezent reprezentând un adevărat medicament şi pentru tratamentul celor bolnavi de tuberculoză, dar şi pentru cei care au probleme din cauza stresului cotidian sau din cauza oboselii prelungite.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.