Marea Britanie, SUA, și Franța, în pragul unui ATAC MILITAR în Siria. Avertisment dramatic al Rusiei

Omenirea este în pragul unui război de proporţii! Statele Unite şi Rusia se pregătesc pentru o confruntare militară directă, în Siria, iar unii experţi nu exclud ca acesta să fie fitilul unui al treilea război mondial. Preşedintele american Donald Trump a anunțat Moscova să se pregătească pentru tirurile de rachete care vor porni către Siria! Totul, drept represalii pentru un atac chimic al regimului Bashar al-Assad, despre care Rusia susţine că ar fi o înscenare.

Statele occidentale fac planuri pentru un posibil răspuns militar

Statele occidentale fac planuri pentru un posibil răspuns militar după presupusul atac chimic al regimului de la Damasc. În acest timp, Rusia avertizează SUA cu privire la orice acțiune militară.Administrația Trump s-a consultat cu aliații globali cu privire la o posibilă acțiune militară după presupusul atac chimic al regimului de la Damasc împotriva rebelilor.Potrivit surselor AP, Trump a vorbit cu liderii din Marea Britanie și Franța despre lansarea unui atac până la finalul săptămânii. Niciunul dintre cei trei lideri nu a luat o decizie fermă, potrivit oficialilor citați.O operațiune militară comună, eventual condusă de Franța, ar putea transmite un semnal de unitate internațională și ar contracara alianța politică și militară Siria-Rusia-Iran.

Un distrugător al Marinei SUA, USS Donald Cook, se află deja în Mediterana de Est și este înarmat cu rachete de croazieră Tomahawk, folosite de SUA în urmă cu un an în aceleași condiții.Organizaţia Europeană pentru Siguranţă Navigaţiei Aeriene (Eurocontrol) şi Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) au recomandat companiilor aeriene să exercite prudenţă în estul Mării Mediterane din cauza posibilităţii producerii unor atacuri aeriene sau cu rachete de croazieră în Siria, în următoarele 72 de ore, informează Mediafax, care citează agenţiile de ştiri Reuters şi Tass.În acest timp, Rusia a avertizat încă o dată SUA cu privire la orice acțiune militară în Siria.

Marea Britanie se pregătește de lovituri împotriva Siriei

Potrivit publicației, premierul Regatului Unit, Theresa May, nu a luat încă o decizie privind participarea la eventuale lovituri aeriene ca ripostă la folosirea de arme chimice de către regimul de la Damasc, dar doreşte să poată acţiona rapid.
Cu câteva ore înainte, BBC – de asemenea preluată de Reuters – afirma că May ar putea decide implicarea Regatului Unit într-o operaţiune în Siria, alături de Statele Unite, fără a cere aprobarea parlamentului de la Londra. Cabinetul premierului a refuzat să comenteze informaţia, care nu era atribuită niciunei surse.

Ambasadorul Rusiei la ONU a subliniat că Washingtonul va purta responsabilitatea pentru orice ”aventură militară ilegală” în care se implică.

Mai mult, ambasadorul Rusiei în Liban, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborât, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters.Zasypkin a declarat că se referă la o declaraţie dată de preşedintele rus Vladimir Putin şi de şeful staff-ului său. ”Dacă va avea loc un atac al americanilor atunci rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate”, a declarat pentru al-Manar TV, post de televiziune afiliat Hezbollah.Rusia şi-a folosit dreptul de veto, marţi, în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a respinge un proiect american de rezoluţie ce prevedea crearea unui mecanism de anchetă privind folosirea armelor chimice în Siria, după atacurile de sâmbătă de la Douma, transmite AFP.

Armata rusă afirmă că monitorizează mişcările forţelor navale americane către Siria și Orientul Mijlociu

Armata rusă a anunţat miercuri că urmăreşte îndeaproape situaţia din jurul Siriei şi că a observat forţe navale americane îndreptându-se către Golf, relatează Reuters preluată de agerpres.Marina americană a afirmat marţi că un grup naval al SUA, în frunte cu portavionul USS Harry S. Truman, se va îndrepta miercuri către Orientul Mijlociu şi Europa.Armata rusă a precizat că grupul naval american ar fi trebuit să sosească în zona Orientului Mijlociu la începutul lunii mai.

‘Urmărim cu atenţie situaţia din jurul Siriei şi din regiune’, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ministerul a reacţionat de asemenea la avertismentul lansat de preşedintele american Donald Trump privind o acţiune militară iminentă în Siria.’În loc să vorbească despre disponibilitatea coaliţiei de a lansa rachete asupra Siriei, Statele Unite ar face mai bine să reconstruiască oraşul distrus (Raqqa) şi să ofere ajutor populaţiei afectate’, a spus Ministerul rus al Apărării care a reiterat afirmaţiile că atacul cu arme chimice asupra oraşului sirian Douma ar fi fost înscenat de ‘Căştile Albe’, organizaţie de salvatori-voluntari sirieni aflaţi în zona rebelă, respingând totodată acuzaţiile statelor occidentale potrivit cărora forţele guvernului sirian ar fi responsabile pentru acest atac.Un puternic grup naval al SUA, în frunte cu un portavion, se îndreaptă spre Siria.6.500 de militari au plecat miercuri, din Norfolk spre estul Mării Mediterane, ca parte din grupul de atac US Truman. Decizia vine în contextul creșterii tensiunilor din regiune, ca urmare a presupusului atac cu arme chimice din orășelul sirian Douma, situat în enclava Ghouta de Est.

Alertă de atac masiv cu rachete asupra Siriei. Eurocontrol a alertat companiile aeriene

„Din cauza posibilei lansări de atacuri aeriene în Siria cu rachete aer-sol şi/sau de croazieră în următoarele 72 de ore, şi posibilitatea perturbării intermitente a funcţionării echipamentului radio de navigaţie, aceste aspecte ar trebui luate în considerare atunci când sunt planificate operaţiuni de zbor în zona FIR Mediterana de Est/Nicosia”, se arată într-o notificare postată pe site-ul organizaţiei europene.Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că ar putea ordona un atac militar punctual ca reacţie la presupusul bombardament chimic produs sâmbătă în localitatea Duma, la periferia Damascului. Regimul de la Damasc a negat orice implicare în atacul chimic produs într-o zonă insurgentă, propunând trimiterea unei echipe internaţionale pentru efectuarea anchetei.

Urmarea atacului CHIMIC din ziua de PASTE din SIRIA

Rusia a afirmat duminică că regimul sirian nu a folosit arme chimice în timpul raidurilor sale împotriva rebelilor din oraşul Duma, în estul provinciei Ghouta, contrar suspiciunilor Statelor Unite, transmite France Presse.

„Dezminţim categoric aceste informaţii”, a declarat generalul Iuri Evtuşenko, şeful Centrului rus pentru reconcilierea părţilor aflate în conflict în Siria, citat de agenţiile de presă ruse.”Suntem pregătiţi, odată ce Duma va fi eliberat, să trimitem imediat specialişti ruşi în apărare nucleară, chimică şi biologică pentru a colecta datele care vor confirma că aceste afirmaţii sunt complet inventate”, a adăugat el.Statele Unite au denunţat duminică un posibil atac chimic al forţelor siriene în Ghouta de Est, ultimul bastion rebel de la porţile Damascului, unde raidurile regimului s-au soldat cu 70 de civili morţi vineri şi sâmbătă.Un purtător de cuvânt al acesteia, Ari D’Souza, a declarat duminică pentru agenţia dpa că a fost raportat un miros de clor, dar salvatorii organizaţiei cred că a fost folosit gaz sarin, deoarece se scufundă.

O grupare siriană rebelă a acuzat forţele guvernamentale sâmbătă că a lansat o bombă cu baril conţinând substanţe chimice otrăvitoare asupra civililor din estul provinciei Ghouta, iar o organizaţie medicală care acordă ajutor a spus că 41 de persoane au fost ucise în atacuri chimice asupra zonei, transmite Reuters duminică.Mass-media din Siria au negat că forţele guvernamentale au lansat vreun atac chimic, de îndată ce rapoartele au început să circule şi au spus că rebelii din oraşul Douma din provincia Ghouta (estul ţării) sunt pe cale să fie înfrânţi şi răspândesc ştiri false.Departamentul de Stat al Statelor Unite a declarat sâmbătă că informaţiile despre victime în masă ale unui presupus atac de armament chimic în Douma sunt „înspăimântătoare” şi, dacă se va confirma, „va cere imediat răspunsul comunităţii internaţionale”.Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a spus că 11 persoane au murit în Douma ca urmare a sufocării cauzate de fum după atacul forţelor guvernamentale şi în total 70 de persoane au suferit dificultăţi de respiraţie.

sursa:realitatea.net,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.