Pacient lăsat să moară peste drum de spital. Medicul de gardă a refuzat să traverseze strada

Un medic este acuzat că ar fi lăsat un pacient să moară pe stradă, peste drum de unitatea medicală.Bărbatului i s-a făcut rău la câteva minute după ce a plecat singur din spital, iar medicul de gardă a refuzat să traverseze strada ca să-l ajute, motivând că nu are voie să facă aşa ceva…

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, a ajuns la camera de gardă a spitalului din Rovinari și le-a spus medicilor că are febră de trei zile și tușește.

”L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigaţiile. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo”, a declarat Roxana Gherghina, medic de gardă, pentru digi24.ro.

”Au zis că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă”, a continuat firul evenimentelor, pentru sursa citată, Constantin Pistolea, cumnatul pacientului.

”Eu nu ştiu. Nu m-a anunţat nimeni că a plecat pacientul acasă. La ora 21.45, i s-a administrat ampicilina. A fost al doilea flacon. Primul i s-a administrat la ora 15. S-a făcut şi testare la antibiotic. Este posibil să fie şi o reacţie”, a încercat să explice Roxana Gherghina, medic de gardă.

Bărbatului i s-a făcut rău, la nici 50 de metri de spital. O femeie l-a văzut și, împreună cu alți doi trecători, l-au dus la unitatea medicală.

Înainte de a-l duce la spital, trecătorii au cerut ajutorul medicilor spitalului din Rovinari. Li s-a recomandat să sune la 112 și să ceară o ambulanță.

”Medicul a zis că ea nu trimite nicio ambulanţă, că trebuie sunat la 112. S-a întâmplat peste stradă, efectiv peste stradă”, spune un pacient.

”Pe mine m-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, spune Roxana Gherghina, medic de gardă.

În stare de șoc, rudele bărbatului spun că vor depune o plângere și la Colegiul Medicilor Gorj. Între timp, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În ianuarie, polițiștii au deschis, duminică, un dosar penal pentru moartea suspectă în cazul unui bebeluș mort după naștere la Spitalul din Rovinari. Fetița a venit pe lume fără să aibă probleme de sănătate, însă a murit la doar câteva ore după naștere.

Sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.