Preotul a scos mortul din biserica, iar ce a facut apoi este REVOLTATOR. Totul, sub privirile disperate ale celor care plangeau la capatai

O familie din Piatra Neamt a suferit o umilinta greu de imaginat la inmormantarea unei rude. Sicriul cu trupul neinsufletit si toti cei prezenti au fost scosi din biserica in timpul slujbei pentru ca in lacasul de cult sa se faca curatenie.

Totul s-a intamplat in dimineata zilei de miercuri, la biserica Sfantul Gheorghe din Piatra Neamt, iar explicatia pentru scena halucinanta este aceea ca luni, 16 aprilie, adica peste cinci zile, biserica va fi vizitata de inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Iar pentru vizita inaltului prelat a fost angajata o firma de curatenie care a venit sa puna totul la punct chiar in timpul slujbei de inmormantare, informeaza tvmneamt.ro.

Astfel, la aproape 20 de minute de la inceputul slujbei, preotul a cerut sa fie scos mortul din biserica si a anuntat ca slujba va fi continuata in jurul orei 11, in curtea lacasului de cult.

Rudele nu s-au opus de teama ca inmormantarea sa nu fie anulata cu totul, asa ca sicriul a fost depus in fata capelei bisericii.

Sub ochii celor indurerati, preotul i-a indrumat pe cei de la firma de curatenie si a supravegheat atent lucrarile.

Sursa

Citeste si : Vasile, singurul localnic rămas dintr-un sat din România, are 63 de ani și trăiește într-o căsuță de chirpici, luminată cu lampa de petrol. Doamne, în ce hal arată locuința… Reţeta supravieţuirii ultimului sătean:

Singurul localnic din satul Roşia trăieşte ca în secolul al XIX-lea, într-o căsuţă de chirpici, luminată cu lampa de petrol. Soarta locului izolat din Munţii Metaliferi se schimbă, treptat, după ce un om de afaceri a cumpărat terenurile şi casele vechi.

Vasile Utan are 63 de ani şi a rămas singurul localnic din Roşia, un cătun ascuns în munţi, pe Valea Geoagiului, la circa 70 de kilometri de municipiile Deva şi Hunedoara. În Roşia, în urmă cu jumătate de secol trăiau peste 40 de familii, care munceau în agricultură, exploatări forestiere şi la creşterea animalelor.

n zilele de târg, oamenii din Roşia (numită şi Burtuca) traversau pădurea deasă din Munţii Metaliferi şi coborau în Săcărâmb şi Hondol, sate aflate la circa 10 – 15 kilometri, în ţinutul minelor de aur, sau înspre Geoagiu, oprindu-se la Balşa, aflată la cinci kilometri. Acum drumul de la Săcărâmb la Roşia poate fi parcurs doar pe jos, prin pădurea ocupată deseori de TAF-uri, în timp ce drumul forestier de la Balşa la Roşia este aproape inaccesibil.

Vasile locuieşte într-una din primele case răsfirate în văile Roşiei. Căminul său din chirpici are o doar cameră şi două ferestre mici prin care abia trec razele soarelui. O lampă cu motorină luminează încăperea, soba cu lemne este folosită pentru gătit şi căldură, iar izvorul din curte asigură alimentarea cu apă. Un stâlp de curent electric este plantat în bătătura casei lui Vasile însă omul spune că nu are la ce să folosească electricitatea, nici măcar pentru telefon. În zonă nu este semnal de telefonie mobilă.

Citeste mai mult pe loon.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.