Un britanic și-a cumpărat o mașină pentru că era mai ieftin decât să ia trenul 160 de km

După ce anul trecut un britanic arăta că un bilet de avion până în Germania este mai ieftin decât o călătorie cu trenul prin Regatul Unit, un tânăr a preferat să își cumpere o mașină pentru a parcurge 160 de kilometri, pentru că era mai ieftin decât să își cumpere un bilet de tren, scrie Metro.

Tom Church a cumpărat cu 80 de lire sterline o mașină Honda Civic, veche de 21 de ani, dar care încă mergea bine. Tânărul în vârstă de 27 de ani voia să își viziteze un prieten care locuiește în Bristol, însă tot amânase călătoria din cauza prețului biletului de tren Londra-Bristol.

Londonezul a găsit o altă variantă pentru călătoria lui: și-a cumpărat o mașină second-hand, care l-a costat doar 80 de lire. Asigurarea autoturismului, taxele de drum și benzina au ridicat costul total la 206,81 de lire, mai ieftin decât biletul de tren dus-întors care îl costa 218,10 lire.

Mașina cumpărată de Church are aproximativ 217.000 de kilometri la bord, a fost fabricată în 1997 și era vândută pe site-ul Gumtree de către proprietara care voia să scape de autoturism cât mai repede.

Sursa

Citeste si : Iti faci unghiile cu gel? Uite care sunt riscurile ascunse ale manichiurii cu gel

Manichiura cu gel a devenit favorita femeilor, manichiura clasica, cu oja normala, fiind data uitarii. Ceea ce nu stiai este ca lampa cu UV folosita in timpul manichiurii cu gel iti pune in pericol sanatatea pielii – afla de ce!

Spre deosebire de manichiura clasica, facuta cu oja, cea cu gel rezista pana la 4 saptamani, de accea a devenit favorita. Mai mult decat atat, manichiura ramana impecabila pana la final, neexistand probleme precum oja sarita sau exfolierea unghiei.

Rezistenta manichiurii cu gel este datorata folosirii lampii cu radiatii UV, care permite uscarea si fixarea pe unghie a gelului folosit.

Radiatiile UV reprezinta principala cauza a aparitiei cancerului de piele, iar folosirea lampii cu radiatii UV lunar pentru intretinerea manichiurii cu gel poate creste riscul de melanom.

Atat lampele UV, cat si cele LED, emit radiatii UV, in special radiatii UVA, care sunt asociate cu imbatranirea prematura a pielii, dar si cu cancerul de piele. Lampa folosita pentru manichiura cu gel nu este la fel de periculoasa precum lampile cu UV din solar, folosite pentru bronzarea rapida a pielii fara soare, insa riscul la care ne expunem nu trebuie neglijat.

Exista si situatii in care sensibilitatea la radiatiile UV este mai mare, iar pielea este astfel si mai agresata. In urmatoarele situatii trebuie sa fim (si) mai precaute intrucat sensibilitatea la radiatiile solare a pielii este mai mare:

– Folosirea anticonceptionalelor orale
– Tratament medicamentos pe baza de estrogen
– Tratament cu antibiotice
– Lotiuni de corp si alte produse cosmetice parfumate si pe baza de substante care agreseaza pielea
– Folosirea unor suplimente pe baza de sunatoare

Melanomul este cel mai rar, dar si cel mai agresiv tip de cancer de piele. Acesta apare atunci cand celulele de la nivelul pielii, adica melanocitele, sunt afectate de radiatiile UV si incep sa se multiplice in mod necontrolat. Melanocitele contin melanina – pigmentul care inchide culoarea pielii atunci cand aceasta este expusa radiatiile UV emanate de soare sau de lampa.

Asadar, indicat ar fi sa iti protejezi cat mai mult pielea de radiatiile UV, indiferent de sursa acestora. In acest fel vei reusi sa reduci riscul de cancer de piele, protejandu-ti pielea.

Daca totusi nu esti dispusa sa renunti la manichiura cu gel, aplica, inainte de a merge la salonul de infrumusetare, un strat generos de lotiune cu factor de protectie UV pe maini. Asigura-te ca distribui in mod egal lotiunea pe piele, atat pe degete, cat si intre acestea.

Specialistii ne recomandata insa sa ne orientam atentia catre manichiura clasica, facuta cu oja sau cu lac de unghii. Pentru a reduce riscurile la maximum, alege o oja naturala, bio, care nu contine substante chimice toxice, ce iti pot crea probleme.

Bineinteles, indiferent de manichira aleasa, taierea cuticulelor va fi evitata intrucat iti poate cauza probleme. Cuticulele reprezinta o bariera care impiedica microbii si agentii externi sa patrunda in organism, ceea ce inseamna ca indepartarea cuticulelor reprezinta o invitatie deschisa pentru agentii externi. In saloanele de peste Ocean, dar si in unele saloane de infrumusetare din Europa, taierea cuticulelor este interzisa prin lege.

Sursa

Citeste si : Preşedintele american Abraham Lincoln purta barbă pentru că l-a convins o fetiţă de 11 ani: „Dacă vă lăsaţi barbă, voi încerca să îi conving şi pe ceilalţi să vă voteze”

În 1860, Abraham Lincoln, în vârstă de 51 de ani, candida la prezidenţiale, în SUA. Slab, foarte înalt şi proaspăt ras, Lincoln avea să decidă să îşi lase barbă, provocând schimbarea tendinţelor pentru bărbaţii americani care, la scurt timp, aveau să îi urmeze exemplul. În spatele deciziei lui Lincoln a stat sfatul unei fetiţe în vârstă de 11 ani care considera că barba i-ar spori şansele de a deveni preşedinte.

Pe 15 octombrie 1860, o fetiţă în vârstă de 11 ani pe nume Grace Bedell, din New York, îi trimitea viitorului preşedinte ale Statelor Unite, o scrisoare în care îi spunea că are nevoie de o schimbare pentru sporirea şanselor în alegeri.

Deşi în răspunsul său, Lincoln nu i-a promis fetiţei că îşi va lăsa barbă, acesta i-a urmat totuşi sfatul, nefiind cunoscut ca un om neapărat mulţumit de felul în care arăta. Adesea, acesta făcea glume cu privire la aspectul său. Spre exemplu, după cum informează todayifoundout.com, într-o dezbatere publică cu rivalul său, Stephen Douglas, când acesta l-a numit un om cu două feţe, Lincoln i-ar fi răspuns: „Dacă mai aveam o faţă, crezi că aş fi purtat-o pe asta?”

Scrisoarea lui Grace Bedell (publicată de abrahamlincolnonline.org):

„Dragă domnule,

Tatăl meu tocmai a ajuns acasă de la târg şi a adus cu el o fotografie cu dumneavoastră şi domnul Hamlin. Sunt o fetiţă în vârstă de doar 11 ani, dar aş vrea atât de mult să fiţi preşedintele Statelor Unite, aşa că sper că nu mă veţi crede prea îndrăzneaţă că îi scriu unui om atât de mare precum dumneavoastră. Dacă aveţi vreo fetiţă ca mine transmiteţi-i iubirea mea şi spuneţi-i să îmi scrie dacă dumneavoastră nu puteţi să răspundeţi la scrisoare.

Eu am patru fraţi şi unii dintre ei vor vota cu dumneavoastră oricum, dar, dacă vă lăsaţi barbă, voi încerca să îi conving şi pe ceilalţi să vă voteze pentru că aţi arăta mult mai bine căci faţa dumneavoastră e aşa de slabă.Tuturor doamnelor le plac bărbile şi şi-ar tachina soţii să voteze pentru dumneavoastră şi atunci dumneavoastră aţi fi preşedinte. Tatăl meu va vota pentru dumneavoastră şi dacă aş fi bărbat şi eu aş vota tot cu dumneavoastră, dar voi încerca să conving pe oricine voi putea, să vă voteze… Când scrieţi scrisoarea, adresaţi-i-o lui Grace Bedell Westfield, districtul Chautaugua, New York.

Nu trebuie să scriu mai mult, răspundeţi la această scrisoare imediat. La revedere.

Grace Bedell”.

Răspunsul lui Abraham Lincoln:

„Domnişoarei Grace Bedell,

Draga mea domnişoară,

Plăcuta dumneavoastră scrisoare din data de 15, a fost primită. Regret necesitatea faptului de a spune că nu am nicio fiică. Am trei fii- unul de 17, unul de nouă şi unul de şapte ani. Ei, împreună cu mama lor, sunt toată familia mea. Cu privire la barbă, dat fiind că nu am mai purtat niciodată, nu credeţi că oamenii ar considera-o un exemplu de afecţiune prostească? Al dumneavoastră sincer binevoitor, A. Lincoln”

Un an mai tâziu, pe 19 februarie 1861, în călătoria sa de la Illinois la Washington D.C., cel care devenise între timp preşedinte, s-a oprit în Westfield New York. Acolo, a povestit cum a ajuns să îşi lase barbă şi a întrebat dacă micuţa domnişoară Bedell se află printre cei adunaţil. Era acolo.

„<>. Apoi m-a pupat. După, nu l-am mai văzut niciodată”, a povestit mai târziu Grace Bedell, citată în volumul ”Letters of Note. An Eclectic Collction of Correspodence Deserving of a Wider Audience”, coordonat de Shaun Usher.

După Lincoln, fiecare preşedinte ales al SUA, cu excepţia lui William McKinley, avea să poarte barbă. Trendul a luat sfârşit o dată cu alegerea lui Woodrow Wilson, în 1913, după cum informează todayifoundout.com.

Statui înfăţişând întâlnirea dintre Grace Bedell şi Abraham Lincoln (Foto: http://mcclurgmuseum.org)

sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.